Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka ucierana

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 25 dag
jajko 5 szt
cukier 1 szklanka
mąka tortowa 1 szklanka
mąka ziemniaczna 0,5 szklanki
cukier waniliowy 15 g
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Babka ucierana

Całe jajka cukier cukier waniliowy ubić .Margarynę rozpuścić i przestudzić,wlać do ubitych jajek,zamieszać,dodać obydwie mąki i proszek do pieczenia,lekko przemieszać.Połowę ciasta wylać do przygotowanej średniej wielkości formy,do drugiej połowy ciasta dodać kakao i wlać na biale ciasto.Piec w temp180 stopni okolo40 min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sara1 29.01.2013 22:04
wspaniała
Iwusia 04.08.2012 18:13
smaczna babeczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak