Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada z żółtego sera

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser gouda 1/2 kg
masło 1/2 kostki
ser topiony 2 szt.
szynka 10 dag
papryka konserwowa 2 płaty

Przepis i sposób przygotowania na: rolada z żółtego sera

Ser włożyć do woreczka, zawiązać i włożyć do bardzo gorącej wody.Podgrzewać około 15 minut, do momentu aż będzie miękki.Jaja ugotować na twardo.Masło zmiksować z żółtkami i serkiem topionym na jednolitą masę.
Do masy dodać pokrojoną drobno szynkę, paprykę i papryczkę chilli, białko oraz szczypiorek.Doprawić do smaku.Miękki ser wyjąć z woreczka i szybko rozwałkować na bardzo cienki prostokąt.Rozsmarować na nim przygotowany farsz i zwinąć ser w roladę.
Roladę zawinąć w folię aluminiową i włożyć na 2 godziny do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak