Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaszowiec

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 3 szklanki
margaryna 200 g
kakao 2,5 łyżki
kasza manna 2 szklanki
cukier drobny 1,5 szklanki
herbatniki 2 opakowania
POSYPKA do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Kaszowiec

Blaszkę wykładamy herbatnikami.Do garnka wlewamy mleko,rozpuszczamy w nim margarynę,1,5 szklanki cukru i 2,5 łyżki stołowej kakao.Gdy mleko zacznie się gotować po trochu wsypujemy kaszę manną ciągle energicznie mieszając.Gdy kasza będzie już \"sztywna\" przekładamy ją do blaszki.Wyrównujemy kaszową masę i równo na niej układamy herbatniki.Gdy ciasto przestygnie polewamy je polewą czekoladową i dekorujemy kolorową posypką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewela 18.06.2013 16:11
Pycha ciacho! Genialne!
matii6 26.02.2011 16:42
świetne takie wysokie.,,
Henryka2 23.01.2011 00:03
Do szybkiego wypróbowania!
Elżbieta17 14.12.2010 12:13
pomysłowe!
aranka 30.11.2010 14:49
Fajne
gacopierz23 29.11.2010 13:38
już jedno mam na bazie mannej trzeba to spróbować
alaaa 28.11.2010 13:26
super ciacho
Ntalia 18.11.2010 10:44
Pyszota:)
IZABELA29 17.11.2010 10:49
cos nowego warto spróbowac.
ana00 11.11.2010 17:29
ciekawy przepis ;)
MAR3STA 10.11.2010 16:57
jaki kolorowy!
czarnaMi 03.11.2010 10:55
ciekawe ciasto
buksiak12 30.09.2010 12:37
pomysłowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak