Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka grzybowa z jarzynową

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

30 dag grzybów
10 dag selera
10 dag marchewki
10 dag pietruszki
1 pomidor
Sos kwaśny:
1 łyżka rozpuszczonego kwasku cytrynowego w wodzie
sól, pieprz
cukier do smaku
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka grzybowa z jarzynową

Grzyby oczyścić, ugotować, przecedzić, pokroić na małe kawałki. Pomidora sparzyć wrzątkiem, obrać i pokroić na plastry. Paprykę sparzyć wrzątkiem obrać delikatnie skórkę i pokroić w drobną kostkę. Selera, marchewkę i pietruszkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Warzywa połączyć z grzybami wymieszać i polać przygotowanym sosem kwaśnym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 05.10.2010 18:12
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak