Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

boczek rolowany

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czosnek ząbki 16
Majeranek suszony Prymat
sól
Zioła prowansalskie suszone Prymat
olej
przyprawa do potraw
kminek Prymat
boczek 1 chudy
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: boczek rolowany

jest to bardzo smaczny i aromatyczny boczek. 12 godzin przed pieczeniem nacieramy go rozgniecionym czosnkiem wymieszanym z jedną łyżeczką soli. Przed zawijaniem (na drugi dzien) nacieramy boczek przyprawami (ziolami prowansalskimi, majerankiem, bazylia, jarzynka), zawijamy, wiązemy sznurkiem i w malej miseczce mieszamy ok 3-4 lyzki oleju z pół lyzeczki ostrej i pół łyzeczki slodkiej papryki mielonej. po wymieszaniu nacieramy po wierzchu boczek, na koniec posypujemy kminkiem i pieczemy w foli 1,5h a pół godziny pieczemy bez zadnego \'okrycia\'. gdy mieso jest calkowicie zimne to mozemy zdjać sznurki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Faustyna 20.07.2011 14:08
Nie ma to jak swojskie mięsko na kanapce! Przynajmniej wiadomo co jest w środku!
Anna146 09.07.2011 11:51
smacznie wygląda
Ewa111 15.05.2011 15:21
bardzo lubię tak przygotowany boczek
Małgorzata106 07.02.2011 13:29
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak