Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mintaj na kapuście pekińskiej polany pomarańczowym sosem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z mintaja 300 g
kapusta pekińska 1/2
olej do smażenia
jabłko 1
papryka 1
Kukurydza z Puszki 1/2 puszki
groszek konserwowy 1 łyżka
ocet balsamiczny 1 łyżeczka
sok z cytryny
bulion warzywny 200 ml
oliwa 1/2 łyżeczki
sok pomarańczowy 2 (świeżo wyciśnięty)

Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj na kapuście pekińskiej polany pomarańczowym sosem

Filet skrapiamy sokiem z cytryny i podsmażamy z dwu stron na kolor różowy (nie solimy). Przekładamy do rondelka, podlewamy bulionem warzywnym o gotujemy 6-8 min. Kapustę pekińską szatkujemy, paprykę i jabłko kroimy w kosteczkę, dodajemy groszek, kukurydzę i całość dokładnie mieszamy. Ocet balsamiczny łączymy z sokiem z pomarańczy. Na talerz wykładamy wymieszaną kapustę, na wierzch kładziemy filet z mintaja i całość polewamy sosem pomarańczowym. Polecam.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 01.05.2012 21:29
rewelacja;)
BernadettaP 14.03.2012 09:57
Fajna rybka- idealna na piątkowy obiadek, ale nie tylko :)
edyta44 16.01.2012 20:20
smakowicie
madi356 09.03.2011 18:42
bardzo fajny pomysł:)
Grażyna13 16.01.2011 16:30
To mi się bardzo podoba :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak