Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos paprykowy do słoika

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

3 kg papryki czerwonej,30 dag papryki chili,0,5 kg cukru,

Przepis i sposób przygotowania na: sos paprykowy do słoika

Przepuścić przez maszynkę do mięsa paprykę z papryką chili. Paprykę z papryką chili wstawić do gotowania na 20 minut, dodać cukier, olej i ocet i gotować jeszcze 5 min . Następnie dodać resztę składników tj. koncentrat, ziele ang., liście laurowe i czosnek przetarty również przez maszynkę do mięsa. Pogotować jeszcze przez ok 20 min i gorące nakładać do słoiczków. Nie pasteryzować. Sos najlepiej smakuje z pizzą albo z jakimś mięskiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak