Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynata paprykowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

oliwa 1/3 szklanka
woda kilka łyżek
ocet balsamiczny 3 łyżki
kolendra
Gorczyca biała cała Prymat
czosnek 2 ząbki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
papryka zielona 1/2 szklanka
papryka żółta 1/2 szklanka
papryka czerwona 1/2 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata paprykowa

Papryke ścieramy na trace o grubych oczkach. Czosnek miażdzymy. Łączymy ze sobą wszystkie składniki, doładnie mieszamy, schładzamy. Tak powstałą marynatą nacieramy mięso - najlepiej drobiowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak