Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos śmietanowo koperkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
koperek 1
śmietana 4 łyżki
sól, pieprz
bulion wołowy 1,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos śmietanowo koperkowy

W rondelku rozgnieść masło z mąką, zalać gorącym bulionem energicznie mieszając, zagotować. W tym czasie posiekać szczypiorek, dodać do sosu razem ze śmietanką, gotować aż sos zgęstnieje.

Podawać z jajkiem, kotlecikami jajecznymi. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

16.06.2013 13:15
Raczej posiekać koperek, a nie szczypiorek :)
Goya 18.02.2012 18:26
fajny
Norgiusz 23.03.2011 07:21
ja robie troszke inny ale ten tez wyglada ciekawie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak