Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie ślimaczki (ciasteczka)

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 arkusz
pasta orzechowa 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie ślimaczki (ciasteczka)

Ciasto francuskie rozmrażamy i rozwijamy. Następnie jedną stronę ciasta smarujemy pastą czekoladową, pozostawiając na jednym brzegu 0,5 centymetra wolnego ciasta.

Następnie rolujemy ciasto czekoladą do wewnątrz tak, aby wolny brzeg pozostał za zewnątrz rolady. Zwilżamy go delikatnie wodą i dociskamy.

Roladę kroimy na 1 centymetrowe krążki i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

Pieczemy około 10-15 minut w piekarniku z termo-obiegiem nagrzanym do 180st. Ślimaczki są gotowe, gdy się delikatnie zarumienią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 14.11.2012 18:14
pycha
Anna169Hosz 12.07.2012 12:27
Pomysłowe.
rjustysia 05.02.2012 17:01
Przydatny przepis, gdy brak słodyczy ;)
olkaaa 05.01.2012 07:51
pięknie wyglądają
smakowita 04.01.2012 21:40
prosto,szybko i smacznie
rjustysia 09.12.2011 09:59
Świetnie wyglądają i takie szybkie :)
AGNIESZKA144 12.11.2011 09:15
PYSZNIE WYGLĄDAJĄ
Magdalena67 08.11.2011 14:46
lubię takie ślimaki
Smakosz6 20.09.2011 09:52
prześliczne, Pani Misiowa:)
Sarenka 05.09.2011 13:23
Proste, szybkie i smaczne
Goya 05.08.2011 08:40
super
oliwkowa
oliwkowa 31.07.2011 23:30
Super
Dorota76 06.04.2011 11:15
świetnie wyglądają
wedith1 13.03.2011 09:41
Fajne i na pewno smaczne
agnieszka189 25.02.2011 08:57
Śliczne
Ewa104 14.01.2011 19:02
Lubię ciasto francuskie za jego oryginalność.
Iwona56 29.12.2010 21:16
pomysł ekstra i mały nakład pracy
monisia1977 17.11.2010 09:05
dobre
aginaa 29.10.2010 09:27
super pomysl
Smakosz6 01.10.2010 16:29
mniam
banditka 30.09.2010 19:43
sliczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak