Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kolorowa z pekinką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

feta 1 op.
kapusta pekińska 1 kg
groszek konserwowy 1 puszka
kukurydza konserwowa 1 puszka
pomidor 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: kolorowa z pekinką

Kapustę drobno pokroić. Ser pokroić w kostkę. Zielony groszek i kukurydzę osączyć z zalewy. Pomidor sparzyć i obrać ze skórki. Razem z czerwoną cebulą i konserwowymi ogórkami pokroić w kostkę. Czosnek zmiażdżyć. Zieloną pietruszkę, koperek opłukać, osuszyć i pokroić. Do dużej miski przełożyć kapustę , ser , groszek, kukurydzę, pomidor, czerwoną cebulę, ogórek konserwowy, czosnek, zieloną pietruszkę i koperek. Dodać oliwę z oliwek, kilka kropli soku z cytryny, sól i pieprz do smaku. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Sałatkę włożyć do lodówki na około 30 minut. Można ją podawać do kiełbaski z grilla.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 19.02.2012 16:36
dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak