Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka brokułowo-kalafiorowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalafior 0,5 szt.
brokuły 1 szt.
wędlina drobiowa 15 dag
słonecznik łuskany 0,5 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka brokułowo-kalafiorowa

Brokuł i kalafior podzielić na części, opłukać i wrzucić do gotującej się osolonej wody. Gotować przez około 10 minut. Odcedzić, ostudzić i pokroić. Wędlinę i por pokroić w kostkę. Czosnek obrać i zmiażdżyć. Zielone ogórki opłukać i pokroić w kostkę w skórce. Posolić i odstawić na 15 minut, następnie odcisnąć z soku. Do miski przełożyć brokuł, kalafior, wędlinę, por, łuskany słonecznik, czosnek i zielone ogórki. Następnie dodać majonez, musztardę, majeranek, tymianek, słodką paprykę w proszku, sól i pieprz do smaku. Wszystko dokładnie wymieszać i włożyć do lodówki na około 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak