Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z kluskami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

1/2 kg mięsa wołowego
3 łyżki masła
z ąbek czosnku
przyprawa uniwersalna Kucharek
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
Majeranek suszony Prymat
bazylia
1 szkl mąki
jajko
ziemniaki 4 szt
pomidory 2 szt.
papryka czerwona 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z kluskami

Rozpuścić masło i wrzucić posiekaną cebulę, którą zeszklimy na złoty kolor, następnie dodajemy mięso, czosnek przeciśnięty przez praskę. Wszystko podsmażamy, podlewamy wodą, wsypujemy przyprawy. Kiedy mięso będzie miękkie dodajemy obrane i posiekane w dużą kostkę ziemniaki, paprykę i pomidory. Zalewamy wodą tak aby przykryła wszystko i gotujemy do miękkości.
Wsypujemy mąkę do miski , dodajemy jajko i wodę, ucierając na gładką masę, doprawiamy solą lub vegetą. Następnie nabieramy łyżką i kładziemy na gorący gulasz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak