Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z indykiem i sezamem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z indyka 30 dag
łyżka musztardy
lyzka sosu sojowego
makaron ryżowy 10 dag
2 lyzki sezamu
lyzka octu winnego
marchewka 1 szt.
sałata
sól do smaku
Ajwar 1 łyżka
ogórek 1 szt.
cebula czerwona 1 szt.
olej 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z indykiem i sezamem

mięso umyć, następnie pokroić w plasterki. Zamarynować w musztardzie wymieszanej z sosem sojowym oraz połową porcji oleju. Makaron ugotować, odcedzić, przelać zimną wodą.
Sezam uprażyć na łyżce oleju. Dodać do niego pastę ajwar i ocet, wymieszać. Cebulę pokroić w piórka, ogórek i marchewki w słupki.
Mięso wyjąć z zalewy, osuszyć, usmażyć na pozostałych 2 łyżkach oleju.
Warzywa oraz makaron wymieszać z sezamem, ułożyć warstwami, przekładając liśćmi sałaty. Na wierzchu sałatki ułożyć plasterki mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia88 06.01.2011 23:06
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak