Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Płotki otulone boczkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płotki 500 dag
czosnek ząbki 2
boczek wędzony 20 plastry
oliwa 2 łyżki
sok z limonki (do smaku)

Przepis i sposób przygotowania na: Płotki otulone boczkiem

Płotki sprawiamy. Czosnek drobno siekamy i dodajemy do mieszanki oliwy i soku z limonki. Sprawioną rybę dokładnie nacieramy przyprawą Prymat. Następnie zalewamy mieszanką czosnku, oliwy i soku z limonki i odstawiamy na 2h w chłodne miejsce. Po tym czasie każdą rybę owijamy boczkiem (w razie potrzeby spinamy wykałaczką) i pieczemy po 25 min z każdej strony w temp 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 08.02.2013 21:11
ryby z boczkiem jeszcze nie łączyłam
Marlena/Kinia 17.01.2012 16:47
zjadłoby się...
angelika14 23.12.2011 18:35
barszo ciekawy przepis, z chęcią wypróbuję
Iwona51
Iwona51 20.03.2011 00:15
pycha
angelika14 10.01.2011 11:56
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak