Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Precelki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 5 dag
mąka 25 dag
cukier puder 5 dag
jajko 1 sztuka
mak do posypania
skórka starta z cytryny 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Precelki

Masło posiekać z mąką, dodać cukier, skórkę z cytryny, żółtko. Zagnieść ciasto i wstawić je na 2-3h do lodówki. Posypać stolnicę mąką i utoczyć cienkie wałeczki ciasta. Uformować precelki zwijając je w ósemki. Precelki ułożyć na wysmarowanej tłuszczem blaszce. Posmarować je białkiem i posypać makiem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 31.05.2012 14:20
pychotka;))
Justyna Jussstiii 15.08.2011 08:50
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak