Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłomakowiec

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąki 2 szklanki
żółtko jajek 2
jajko
pół masła
pół margaryny
cukru szklanka
kwaśnej śmietany 3 łyżki
proszku do pieczenia 1,5 łyzeczki
jabłka 40 dag
mak 40-50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłomakowiec

z podanych składnikow (oprócz maku i jabłek ) wyrabiamy gładkie ciasto i dzielimy je na 3 częsci. Pierwsza wałkujemy i wykładamy na blaszke. Mak gotujemy i mielimy 2 razy, dosładzamy go do smaku, mozna dodac rodzynki lub orzechy, dodajemy jedno jajko, mieszamy i wykladamy na blache. druga czesc ciasta walkujemy i ukladamy na maku. jablka ucieramy na tarce op grubych oczkach i ukladamy na ciescie, przykrywamy ostatnia częscią ciasta i pieczemy ok 1 godziny

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AURELKA 11.02.2013 19:53
pychota
Stenka 01.01.2013 10:33
smaczne
Sarenka 13.11.2011 10:59
Mysiuniu - przepyszne ciasto!
PaniMISIOWA 18.09.2011 20:54
mniam!
caroline1983 09.09.2011 23:11
ale fajne, seromakowiec juz robilam ale to ciasto Też musi byc super
monisia1977 20.07.2011 10:44
pycha
jolajka 07.07.2011 11:50
ciekawe połączenie, robiłam sero makowiec ale takie jeszcze nie, koniecznie do wypróbowania
romanrafal
romanrafal 20.03.2011 09:19
musi być smaczna
Dorota76 24.02.2011 17:34
nie jadłam jeszcze ale wypróbuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak