Śledzie pod pierzynką z buraczkami

Śledzie pod pierzynką z buraczkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • •5 filetów śledziowych a\'la matjas

    5 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Składniki:

•5 filetów śledziowych a\'la matjas
•1 duża cebula
•3 ogórki konserwowe
•3 ziemniaki, ugotowane
•3-4 buraczki, ugotowane
•majonez
•3 jajka
•pieprz
Przygotowanie:

Filety śledziowe moczymy w wodzie, następnie kroimy w kostkę. Cebulkę drobno siekamy, ogórki i ziemniaki kroimy w drobną kostkę. Buraki ścieramy na tarce o dużych oczkach, jajka na tarce o małych oczkach. Na dnie naczynia układamy warstwę śledzi, wykładamy majonez, posypujemy pieprzem, następnie cebulkę, ogórki i ziemniaki, znów warstwa majonezu, pieprz, buraki, majonez, pieprz, jajka. Odstawiamy do lodówki na noc, aby smaki się przegryzły.

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

leszek1974

06.05.2010 22:31
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat