Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt Mamuśki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 10
mąka 3 szkl
cukier 1,5 szkl
proszek do pieczenia łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt Mamuśki

Białka ubijamy na sztywna pianę, dodajemy cukier i znowu ubijamy. Piana z białek musi byc bardzo sztywna i nie moze wypadać z miski.Do piany dodajemy żółtka,mąkę i proszek do pieczenia-składniki miksujemy razem. Ciasto wylewamy na blachę. Pieczemy
ok.30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 26.02.2012 13:24
własnej roboty najlepszy
olkaaa 08.12.2011 07:40
muszę zrobić
dianix 19.08.2011 12:32
Jakos nie przepadam piec sama biszkopt i cz]esto ide na latwizne kupując;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak