Doradca Smaku

\"Zielona sałatka\"

no-image

Informacje

  • Rodzaj posiłku Obiad
  • Czas przygotowania Średnio
  • Koszt przygotowania Średni
  • Kaloryczność Średnia
  • Liczba osób 5+
  • Wegetariańskie Tak
  • Na grilla Nie

Sposób przygotowania

Pora i kapustę szatkujemy. Zasypujemy solą i pozostawiamy na ok godzinę, tak by puściły soki. Następnie odciskamy. Dodajemy starte na tarce o dużych oczkach jabłka. Ogórka i oliwki kroimy w plasterki. Wszytko razem mieszamy i doprawiamy do smaku. Dodajemy majonez i ponownie mieszamy. Sałatkę odkładamy na ok godzinę do lodówki by składniki się \"przegryzły\". Smacznego !!

Składniki

  • kapusta pekińska 0,5 sztuki kapusta pekińska 0,5 sztuki
    Lubię Nie lubię
  • ogórek 2 sztuki ogórek 2 sztuki
    Lubię Nie lubię
  • sól sól
    Lubię Nie lubię
  • majonez 3-4 łyżki majonez 3-4 łyżki
    Lubię Nie lubię
  • por (biała część) 1 sztuka por (biała część) 1 sztuka
    Lubię Nie lubię
  • oliwki zielone 1 słoiczek mały oliwki zielone 1 słoiczek mały
    Lubię Nie lubię
  • jabłka 3 zielone jabłka 3 zielone
    Lubię Nie lubię