Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galareta drobiowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka z kurczaka 8 sztuk
marchew 6 sztuk
pora 1 sztuka
ziele angielskie 3 sz
rosół warzywny 4 kostki
Żelatyna wieprzowa Prymat
Liść laurowy suszony Prymat 2 sz

Przepis i sposób przygotowania na: Galareta drobiowa

udka z kurczaka gotujemy z przyprawami marchewka i porą dodajemy kostki rosołowe i robimy taki rosół na koniec przecedzamy mięsko obieramy i kroimy w kostkę marchew to samo pora tez w talarki do gorącego rosołu dodajemy paczkę żelatyny 30 gram mieszamy i dodajemy mięso przekładamy w zimne salaterki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmakolykiJoanny 10.08.2011 08:30
ja robie często bo u mnie bardzo lubią
Anna133 24.07.2011 09:41
też taką robię ;)
iwona332 21.04.2011 10:16
super
slawekslawek 01.10.2010 07:37
Galareta dawno nie jadłem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak