Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kalarepowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

przyprawa do potraw
jasza jęczmienna 200 g
ziemniak 2 szt
sól
koperek, natka
śmietana 1 łyżka
kostka rosołowa 1 szt
cielęcina bez kości 150 z udźca
kalarepa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kalarepowa

1. Cielęcinkę zagotowywujemy i szumujemy
2. Następnie do czystej już wody dodajemy jarzynkę: marchewka, por, seler, pietruszka.
3. Całość gotujemy przez 40 minut.
4. Usuwamy nadmiar jarzynki.
5. Dodajemy kaszę jęczmienną, ziemniaki oraz małą kalarepkę pokrojoną w kosteczkę oraz kostkę rosołową.
6. Po 30 minutach, dodajemy 1 łyżeczkę soli troszkę koperku i natkę pietruszki.
7. Zabielamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 19.10.2010 07:56
zdrowa i ciepła zupka czyli to co lubię
Zofia12 29.09.2010 07:25
bardzo zdrowa!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak