Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab ze śliwką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 1,5 kg
suszone śliwki 25 dag
kminek
sól
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Schab ze śliwką

Schab nacieramy solą i pozostawiany w lodówce na około 1 godzinę. Śliwki moczymy w letniej wodzie, osuszamy. Schab nacinamy od środka (jeśli się uda to wzdłuż w trzech miejscach) i nadziewamy mięso śliwkami. Nacieramy go olejem i przyprawiamy kminkiem. Pieczemy w 220 stopniach około 1 godzinę. Po około 20 minutach nalewamy odrobinę wody na blaszkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 09.10.2012 16:06
pyszny, tez tak robię
Emilia22 29.09.2010 08:43
pyszny schabik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak