Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Knysze z kapustą

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg nadzienie
sól do maku
pieprz do smaku
cebula 1 szt nadzienia
olej 4-5 łyżek nadzienia
jajko 1 szt nadzienie
ugotowane ziemniaki 1 kg ciasto
mąka 250 gr ciasto
jajko 1-2 szt ciasto
pieczarki 100 gr nadzienie
grzyby 100 gr nadzienie

Przepis i sposób przygotowania na: Knysze z kapustą

Kapustę wypłukać, zagotować w wodzie i odcedzić, w garnku na oliwie podsmażyć cebulkę, dodać kapustę i grzyby.
dusić na wolnym ogniu ... można w razie czego podlać odrobinę wody żeby nie przypalić...
doprawić do smaku i wystudzić
do zimnej kapusty dodać 1 jako i wymieszać

ciasto;
z podanych składników zagnieść ciasto takie jak na kopytka
można wałkować dość grubo ok 1 cm ale ja tego nie robię
zawsze robię z ciasta gruby wałek tnę na równe kawałeczki
rozpłaszczam w rekach i nadziewam formując dość duże pierogi

smażyć pierogi na dość głębokim tłuszczu ok 1.5 cm od dna
na wolnym ogniu aż do ładnego zrumienienia

podawać z sosem pomidorowym i sałatką lub surówką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

banditka 06.02.2012 15:35
jakie apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak