Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z kapustą i grzybami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 kg
jajko 1-2 szt
woda
sól do smaku
kapusta kiszona 1 kg
grzyby suszone 5 dkg
pieprz do smaku
cebula 1 szt
olej 4-5 łyżek
jajko 1 do nadzienia

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kapustą i grzybami

Jeśli używamy grzyby suszone, należy je wcześniej namoczyć i ugotować.
Kapustę wypłukać, zagotować w wodzie i odcedzić, w garnku drobniej pokroić, na oliwie podsmażyć cebulkę, dodać kapustę i posiekane grzyby.
dusić na wolnym ogniu ... można w razie czego podlać odrobinę wody żeby nie przypalić...odparować.
doprawić do smaku i wystudzić
do zimnej kapusty dodać 1 jako i wymieszać

Zagnieść ciasto z mąki jajka szczypty soli i wody, wałkować i wykrawać szklanką krążki.
Nadziewać kapustą. i gotować ..
podawać z tłuszczem lub odsmażane.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caffee_tea 01.04.2012 18:50
Uwielbiam pierogi smażone...
Tahitha 26.03.2011 13:25
Pycha!!!
Katarzyna156 11.12.2010 13:31
Tez tak robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak