Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łazanki z kapustą

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 3 szkl
jajko 1 szt
woda
sól do smaku
kapusta kiszona 1 kg
pieczarki 100 gr
boczek wędzony 200 gr
cebula 1 szt
pieprz do smaku
ziele angielskie
kminek
olej 4-5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Łazanki z kapustą

Zagnieść ciasto makaronowe mąki jajka szczypty soli i wody.
Rozwałkować i pokroić w małe romby nożem lub radełkiem
Ugotować makaron w osolonej wodzie, przepłukać zimną wodą.

Kapustę wypłukać 2-3 krotnie w ciepłej wodzie.
do rondla wlać olej, wrzucić pokrojoną cebulę, podsmażyć .. dodać kapustę, podlać 1 szkl wody dodać pół łyżeczki kminku i dusić do miękkości. osobno usmażyć pokrojony boczek, boczek zdjąć i wrzucić do kapusty, na tym tłuszczu przysmażyć pieczarki, dodać do kapusty. Odparować. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Kapustę wymieszać z makaronem. Można zapiec w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Koper 26.11.2010 08:34
ładnie wygląda
peggysue 01.10.2010 00:03
no fajne
banditka 30.09.2010 20:52
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak