Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flaczki z żołądków drobiowych

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żołądki drobiowe 700 gr
udko kurczaka 1 szt
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
cebula 1 szt
Przyprawa do flaków klasyczna Prymat
sól do smaku
pieprz do smaku
Majeranek suszony Prymat
ziele angielskie 3 szt
mąka 2 łyżki
masło 2 łyżki
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka
Owoc jałowca cały Prymat 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Flaczki z żołądków drobiowych

Udko oczyścić, dodać cebulę pietruszkę i marchewkę oraz kucharek i sól, ugotować rosół. Wyjąć udko i warzywa. Cebulę można wyrzucić albo przed ugotowaniem pokroić drobno.
Żołądki drobiowe oczyścić i ugotować z dodatkiem soli i ziela angielskiego i jałowca. Wyjąć, przestudzić i pokroić w paseczki, wrzucić do rosołu razem z pokrojoną marchewką i mięsem z udka. Zagotować, dodać przyprawę do flaków i majeranek, przyprawić solą i pieprzem.. Z masła i mąki zrobić zasmażkę i połączyć z flaczkami. posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak