Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa z pulpecikami ryżowo-mięsnymi

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół drobiowy 1 l
koncentrat pomidorowy 2-3 łyżki
marchewka 1 szt
śmietana 18 proc 300 gr
natka pietruszki
mięso mielone 300 gr
jajko 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
bazylia
ryż 1 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa z pulpecikami ryżowo-mięsnymi

Do rosołu dodać marchewkę i ugotować, koncentrat pomidorowy wymieszać ze śmietaną i dodać do zupy, wymieszać i doprowadzić do wrzenia.
Mięso wymieszać z ryżem dodać szczyptę bazylii , jajko doprawić solą i pieprzem i wyrobić masę. Z masy mięsno-ryżowej formować małe pulpeciki (wielkości orzecha włoskiego) i smażyć szybko na tłuszczu często obracając. przyrumienione wrzucić do zupy i pogotować ok 5 min. Do zupy można podać jeszcze trochę makaronu (nitki) ..

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta_P-S 30.03.2011 20:15
ciekawy przepis
banditka 30.09.2010 20:52
interesujacy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak