Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szpinakowa z kaszą jęczmienną

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak 20 dag
kasza jęczmienna 3 łyżki
mleko 500 ml
mąka 1 łyżka
masło 1 łyżka
jajko 4 szt
sól do smaku
pietruszka zielona posiekana

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szpinakowa z kaszą jęczmienną

Do 1l wody wsypać kaszę jęczmienną, gotować do rozklejenia. Dodać drobno posiekane liście szpinaku, chwilę podgotować, a następnie podprawić zupę mlekiem rozmieszanym z mąką i zagotować. Na talerze rozłożyć ugotowane, obrane i pokrojone jajka, wlać zupę i posypać zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 29.09.2010 07:29
nie jadłam,ale myślę że dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak