Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zielony groszek zasmażany z cebulką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

zielony groszek 400 gram
cebula biała 1-2 szt
masło 1 łyżka
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zielony groszek zasmażany z cebulką

Na patelni roztapiamy łyżeczkę masła. Cebulę drobno kroimy w półksiężyce i wrzucamy na patelnię. Gdy już się zeszkli dodajemy zielony groszek (świeży, mrożony lub konserwowy) i krótko dusimy razem, uważając by groszek się nie rozpadł.

Potrawę można serwować z ulubionym pieczywem lub jako dodatek do dania głównego (uwaga - jest bardzo sycące)

Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak