Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z kurczaka panierowany migdałami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 sztuki
migdały 1 opakowanie
tłuszcz do smażenia do smaku
jajko 1 sztuka
mleko 2 łyżki
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kurczaka panierowany migdałami

Fileta z kurczaka myjemy, oczyszczamy a następnie lekko rozbijamy tłuczkiem. Jajka roztrzepujemy z mlekiem. Mięso moczymy w jajku i mleku a następnie przyprawiamy do smaku i panierujemy w płatkach migdałowych. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 24.08.2013 01:15
na pewno pyszne
RenataZ-et 06.10.2011 19:51
bardzo podoba mi się ten pomysł
Małgorzata80 16.12.2010 10:12
Ciekawe jak smakuje...
malenkaaa_85 01.10.2010 08:15
musi byc dobre
banditka 30.09.2010 19:35
super
banditka 30.09.2010 19:35
super
justyna111 29.09.2010 16:38
fajny przepis
Lidia11 29.09.2010 16:10
super
IlonaAlbertos 29.09.2010 11:33
Już czuję zapach tej potrawy :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak