Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort warzywny

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szpinak 500 g
szynka gotowana pare plastrów
żółtko jajek 2 szt
margaryna 160 g
mąka 250 g
czosnek
cebula
ser gouda pare plastrow

Przepis i sposób przygotowania na: Tort warzywny

Ciasto:
margaryne, mąkę, 1/2 szkl.ciepłej wody wymieszać i na godz lub 2 wstawić do lodówki

Warzywa(farsz)

Szpinak 500g ugotować , odcedzony szpinak podsmażyć z cebulką i czosnkiem.

Po wystygnięciu farszu dodać 2 żłótka, 20 dek twarogu, garstkę sera utartego posolić i popieprzyć wymieszać

Ciasto podzielić na dwie części.Jedną wyłożyć na blaszę i podziurawić widelcem na ciasto wyłożyć szynkę na szynkę nałożyć farsz na farsz ser w plastrach na ser drugą połowę ciasta

Piec 30 min w 180*

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Baska Kaska 05.03.2011 21:35
świetne
Jolanta40 13.10.2010 08:11
takiego tortu nie miałam jeszcze okazji skosztować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak