Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z matiasami i burakami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

matiasy 4
cebule 2
buraki czerwone 4
ziemniaki młode 4
jajko 4
majonez tradycyjny do smaku;

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z matiasami i burakami

Matiasy moczymy około 2 godzin.
Buraki, ziemniaki i jajka gotujemy.
Wymoczone matiasy kroimy w kostkę.
Cebulę kroimy w półksięzyce.
Ugotowane buraki trzemy na tarce na grubych łezkach.
Ugotowane ziemniaki kroimy w kostkę
Jaja trzemy na grubych łezkach.

Sposób układanie:

Na sam dół układamy pokrojone matiasy, potem ebulę i starte buraki. Smarujemy cieńką warste majonezu. Następnie pokrojone w kostkę ziemniaki i też smarujemy cienką warstę majonezu. Na samą gorę posypujemy startymi jajkami. Dajemy do lodowki na około 2 godzin.

Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 26.07.2013 08:59
ciekawa sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak