Szynka w cieście francuskim z pieczarkami

Szynka w cieście francuskim z pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • •1,5 kg szynki gotowanej, wędzonej

    5 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Składniki:

•1,5 kg szynki gotowanej, wędzonej
•1/2 kg pieczarek
•2 cebule
•sól, pieprz
•gotowe ciasto francuskie
Przygotowanie:

Na patelni podsmażamy posiekaną cebulę i pieczarki, doprawiamy solą i pieprzem. Na rozmrożone ciasto francuskie (1/2 porcji) wykładamy warstwę pieczarek, na nią kładziemy szynkę, obkładamy dookoła mięso farszem pieczarkowym. Drugą porcją ciasta przykrywamy szynkę, mocno dociskając brzegi, aby farsz nie wypłynął.
Pozostałymi kawałkami ciasta dekorujemy wierzch, smarujemy ciasto rozmąconym żółtkiem i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w temp. 180-200 st., aż ciasto nabierze złocistej barwy.

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

rakow2

27.10.2011 16:45
może być smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat