Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka z bitą śmietaną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

2 szkl maki
1 szkl. cukru
kostka masła
5 jajek
łyzkeczka proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki cynamonu
3/4 szkl kremówki
2 łyżeczki cukru waniliowego
jabłka prażone 1 duży słoik

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka z bitą śmietaną

Z białek ubijamy pianę. Masło utrzeć z cukrem i stopniowo nadal ucierając dodawać żółtka , następnie mąkę i pianę z białek. Ciasto podzielić na 2 części, jedną z nich wstawić do zamrażalnika, a drugą wyłożyć blaszkę. Na ciasto wykładamy jabłka wymieszane z cynamonem i przykrywamy pozostałym ciastem. wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 1 godz. Kiedy wystygnie dekorujemy bitą śmietaną (kremówkę ubijamy z cukrem waniliowym)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak