Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki konserwowe 15 dag
masło 2 dag
rosół 600 ml
śmietana 20 dag
cebula biała 1 szt
pęczek koperku
sól
Pieprz biały mielony Prymat
ogórki 2 sałatkowe

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa

Ogórek sałatkowy obrać,pokroić w drobną kosteczkę. Ogórki konserwowe osączyć, obrać pokroić w kostkę lub drobniutko posiekać. Mocno rozgrzać tłuszcz w rondlu, smażyć na nim przygotowane warzywa 5-6 minut na małym ogniu nie przerywając mieszania. Całość zalać rosołem, doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień, gotować jeszcze 5 minut. Zdjąć z ognia, zupę odstawić na kilka minut do przestygnięcia. następnie dokładnie zmiksować, dobrze podgrzać. Dodać gęstą śmietanę, wymieszać. Koperek opłukać, osuszyć i drobniutko posiekać, wsypać do zupy. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak