Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kruszon lipowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

BUTELKA WINA
garść kwiatu lipy
15 dkg cukru
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: kruszon lipowy

umyte kwiaty lipy zamoczyć w części wina, nakryć i pozostawić w chłodnym miejscu ok. 4 godziny. Zagotować 1/8 l wody z cukrem, wystudzić, połączyć z resztą wina i odcedzonym wyciągiem lipowym. do smaku można dodać sok z cytryny

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak