Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z bananami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 60 dag
słonina 10 dag
cebula 10 dag
olej 50 ml
Pieprz biały mielony Prymat
sól
sok z cytryny
natka pietruszki
banan 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z bananami

Cebulę obrać z łupinek, opłukać i pokroić w cienkie plastry. Mięso umyć, oczyścić z grubych błon i nadmiaru tłuszczu. Pokroić w plastry, oprószyć solą i mielonym pieprzem. Na patelni rozgrzać olej, położyć mięsa i zrumienić z obu stron. Słoninę pokroić w kostkę i podsmażyć razem z mięsem. Pod koniec smażenia dodać cebulę i podgrzewać,aż się zeszkli. Następnie wlać ok. 0.75 szklanki wody. Dusić 20-25 minut. Banany umyć, obrać i pokroić w plastry grubości 1 cm. Do miękkiego mięsa dodać banany, skropić sokiem z cytryny i starannie wymieszać. Dusić pod przykryciem około 5minut. Posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia22 29.09.2010 08:42
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak