Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka z jabłkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sól
pieprz
mąka 125 dag
cebula 2 szt
jabłka 2 szt
olej do smażenia
majeranek
wątróbka wieprzowa 60 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z jabłkiem

Wątróbkę dokładnie opłukać, osuszyć, pokroić na plastry o grubości około 1 cm. Cebule obrać, pokroić w krążki. Jabłka umyć, nie obierać, pokroić na cząstki, wydrążyć gniazdka nasienne. Wątróbkę panierować w mące, obsmażyć na dobrze rozgrzanym oleju. Zmniejszyć ogień, dodać cebulę i jabłka, przykryć, poddusić. Oprószyć solą i pieprzem,przed podaniem posypać posiekanym majerankiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marzencia2007 01.10.2010 08:38
kocham wątróbke :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak