Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasternak w sosie śmietanowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pasternak 30 dag
masło 1 łyzka
mąka 1 łyzka
mleko 05 szklanki
śmietana 0,5 szklanki
sól do smaku
cukier do smaku
zielenina do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasternak w sosie śmietanowym

Obrane korzenie pasternaku ugotować w osolonej i z dodatkiem cukru wodzie.Miękkie pokroić w kostkę lub w słupki.Stopiony tłuszcz wymieszać z mąką rozprowadzić mlekiem i śmietaną,zagotować.Pasternak połączyć z sosem,przyprawić do smaku,dodać przyprawę kucharek zagotować,przed podaniem posypać zieleniną

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 29.11.2011 09:58
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak