Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki drożdzowe z niespodzianką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

25 dkg mąki
15 dkg margaryny
1 żółtko
1/4 szkl kwaśnego mleka
2 dkg drozdzy

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki drożdzowe z niespodzianką

Do mąki posiekać margarynę. Jajka, kwaśne mleko i drożdże rozmieszać i połączyć z ciastem. Wyrobić. Jednolite ciasto włożyć na godzinę do lodówki. Rozwałkować ciasto na ok 1 cm, wykroić trójkąty, posmarować nadzieniem (ser, mak lub powidła) zawinąć i piec na złoty kolor. Pod koniec pieczenia posmarować białkiem i posypać grubym cukrem i wstawić na 5 min do pieca.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak