Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa cebulowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 7
masło 3 łyżki
mąka 1,5 łyżki
bulion 3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: zupa cebulowa

Cebule pokrojoną w kosteczkę usmażyć na masełku na szklisto. Posypać mąką i mieszając zasmażyć. Dodać do gotującego się bulionu. Jak tylko zacznie wrzeć to zmniejszyć ogień i gotować ok. pół godziny. Gotową zupę doprawić do smaku. Podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 03.12.2013 16:41
pyszna zupka
mirosława4 16.11.2013 21:25
smaczna i zdrowa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak