Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasty twarogowe :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

1 łyżka utartego na tarce ogórka ( grube oczka tarki ),2 łyżki drobno pokrojonej szynki ( lub innej wędliny )
2 łyżki rozdrobnionej ryby wędzonej,1 łyżka usiekanej drobno cebuli,sól,pieprz mielony
twaróg 30 dag (śmietankowy)
szczypiorek 1 łyżeczka (posiekany)
rzodkiewka 2 łyżeczki (utartej na tarce z gru

Przepis i sposób przygotowania na: Pasty twarogowe :

Twarożek podzielić na cztery porcje .
1) do pierwszej porcji dodać utartego na tarce ogórka, usiekany szczypiorek .Wymieszać .Doprawić solą i pieprzem .
2) do drugiej porcji dodać utartą rzodkiewkę . Doprawić solą .
3) do trzeciej porcji dodać pokrojoną szynkę . Doprawić mielonym pieprzem .
4) do czwartej porcji dodać wędzoną rybę i cebulę . Doprawić mielonym pieprzem .
Twarożek można podawać w wydrążonych pomidorkach , papryce, wydrążonych ogórkach .
Doskonały dodatek do ciemnego pieczywa .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 03.12.2013 10:04
mój synuś Mikołaj takie bardzo lubi ,nawet sam zabiera się za ich robienie
ben-ka 03.12.2013 09:37
Piękne,kolorowe zdjęcie,takie pasty na śniadanie mogłabym jeść bez końca,a gdyby jeszcze ktoś za mnie zrobił.......

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak