Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet szpinakowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 1 szklanka
cebula 1 sztuka
czosnek 1 ząbek
masło 3 łyżki
pomidory 2 sztuki
jajko 2 sztuki
pomidorki koktajlowe 2 sztuki
kiełki 1/2 opakowania
liście szpinaku kilka
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet szpinakowy

Cebulę i czosnek posiekać, pomidor pokroić w kostkę. Szpinak sparzyć. Na maśle zeszklić cebulę i czosnek, dodać ryż, chwilę posmażyć i zalać dwiema szklankami wody. Gotować, aż ryż wchłonie wodę. Foremkę wyłożyć folią i odsączonymi liśćmi szpinaku. Ryż wymieszać z rozbitymi jajkami i pomidorami, przyprawić i przełożyć do formy. Przykryć szpinakiem. Piec w kąpieli wodnej w nagrzanym piekarniku (220 stopni) ok. 30 minut. Udekorować kiełkami i pomidorkami koktajlowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 30.09.2010 20:52
Super pomysł
Margo1 29.09.2010 07:34
łatwe ale nie robiłam i ciekawe.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak