Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z pasztetu i cebuli :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pasztet 20 dag
olej 2 łyżki
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z pasztetu i cebuli :

Takie poświąteczne ( i nie tylko ) sprzątanie lodówki. Doskonała zarówno na ciepło jak i na zimno do pieczywa , jak również jako baza do zapiekanek.
Drobno pokroić cebulę i usmażyć ją na złoto na oleju. Na patelnię włożyć pokruszony pasztet . Dołożyć masło i mieszając smażyć aż pasztet się rozpuści .Doprawić majerankiem i pieprzem .

Fajnie smakuje na ciepło z krakersami cebulowymi, razowym pieczywem , na zimno rozsmarowana na kanapki lub np. zapiekana z makaronem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wedith1 12.10.2010 06:49
Na przekąskę- super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak