Kotlety z soi i pieczarek

Kotlety z soi i pieczarek

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • oregano

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wypłukane ziarno soi należy zalać zimną wodą i odstawić na ok. 12 godzin. Po upływie tego czasu, odlewamy wodę, soję zalewamy świeżą wodą i gotujemy do miękkości ok. 2 godz. Następnie miksujemy ziarna w blenderze lub mielimy, rozgniatamy widelcem lub przecieramy przez sitko na pure (u mnie zostały większe kawałki ziaren soi). Dodajemy cebulkę, jajko, podsmażone na patelni pieczarki, natkę pietruszki, zioła i przyprawy do soi. Dosypujemy bułkę tartą w takiej ilości, aby otrzymać masę na kotlety. Formujemy z niej kotleciki i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na oleju na złoto.

Kotlety wspaniale smakują w różnymi dipami lub sosami. Ja podałam swoje z sosem tzatziki i sałatą lodową.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ao_12

27.01.2013 10:28
bardzo ciekawy przepis

bernadetta2

20.05.2011 08:24
ciekawe

basia27

08.05.2010 23:12
przepis rewelacja

ania86

08.05.2010 22:39
ja również lubie soje

IlonaAlbertos

08.05.2010 18:51
Fajny przepis na smaczne danie. Lubię przepisy na dania z soi.

Katarzyna/kate1980

08.05.2010 11:15
super przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat