Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe ze szpinakiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak, 1/2 kg
gałka muszkatołowa
sól, pieprz do smaku
schab 1/2 kg
ser żółty 4 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe ze szpinakiem

Schab pokroić na kotlety i rozbić. Przyprawić solą i pieprzem. Szpinak udusić na oleju, odparować. Przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Rozsmarować na kotletach, na to położyć po plastrze sera, zwinąc w roladki. Smażyć najpierw złączeniem do dołu, wtedy sie nie rozpadną. Obsmażyć po kilka minut z każdej strony. Podawać najlepiej z ziemniakami i surówka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 28.02.2014 18:06
wyglądają wspaniale :)
Wacław 19.08.2012 08:43
ciekawy przepis
pacpaw 05.02.2012 18:42
superowe danie
Izabela/bella81 31.12.2011 10:34
ładnie się prezentują
Koper 07.08.2011 03:53
rewelacja! :)
marta1371 14.05.2011 16:17
Na pewno są smaczne
Beata73 18.02.2011 16:16
pięknie się prezentują te roladki!
Katarzyna156 28.12.2010 12:29
super
Mati13 22.12.2010 22:12
mm wspaniale!
Mala 07.12.2010 22:03
bardzo lubię szpinak
4muffins 29.11.2010 11:26
na pewno są pyszne i jakie równiutkie
Łucja1 22.10.2010 14:24
dobra na zimno i na gorąco!
Grażyna13 12.10.2010 19:29
Zapewniam, ze pyszne !
mamusia1 12.10.2010 17:46
ciekawa jestem ich smaku!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak