Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żurek na wędzonym boczusiu

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek wędzony 20 dkg
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
śmietana 2 łyzki
żurek 1 butelka
bulion 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: żurek na wędzonym boczusiu

W 1 litrze wody zagotować kostki bilionowe.Boczek pokroić w kawałeczki i podsmażyć na patelni bez dodatku tłuszczu. Wrzucić do żurku boczek i gotować dalej Wlać rozmieszany żurek i doprawić przyprawami i śmietana do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 16.10.2013 09:42
mój ulubiony
Jodaj 26.09.2012 13:40
pyszniutki :)
Ela15 03.01.2012 06:29
bardzo lubię
wolochski 11.12.2011 21:28
super
mamusia1 30.09.2010 20:11
wspaniały i aromatyczny!
Margo1 29.09.2010 07:48
też robię taki sam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak