Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miętus z koperkiem :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

1/3 szklanki pokrojonego koperku + gałązki kopru ( 3-4 ),sól,pieprz mielony ,sok z cytryny
miętus 30 dag (podzielony na dzwonka)
masło 3 łyżki
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Miętus z koperkiem :

Dzwonka z miętusa posolić , skropić sokiem z cytryny i zostawić na 30 minut .Na patelni rozgrzać olej z masłem – wrzucić gałązki kopru i obsmażać je 2 minuty . Wyjąć – włożyć rybę i smażyć na rumiano obracając w trakcie smażenia . Wsypać pokrojony koper. Skropić sokiem z cytryny i posypać mielonym pieprzem .Przykryć i dusić rybę pod przykryciem ok. 5 minut .
Podawać ze ziemniakami z wody ( najlepiej młodymi ) – tłuszczyk od smażenia podawać osobno .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 29.05.2012 09:50
mniaaaaaam
AGNIESZKA144 27.02.2012 20:02
pyszne
AGNIESZKA144 27.02.2012 20:02
pyszne
AGNIESZKA144 27.02.2012 20:02
pyszne
AGNIESZKA144 27.02.2012 20:01
pyszne
AGNIESZKA144 27.02.2012 20:01
pyszne
AGNIESZKA144 27.02.2012 20:01
pyszne
Agnieszka/picola 29.04.2011 22:44
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak