Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wigilijna kapusta z grzybami Babcigramolki 2:

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

1,5 kg kiszonej kapusty,25 dag suszonych grzybów,1 łyżka miodu,
olej 1/2 szkl.
śliwki suszone 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Wigilijna kapusta z grzybami Babcigramolki 2:

Potrawę zaczyna się przygotowywać 3 dni przed Świętami . Kapustę przepłukać , by nie była za kwaśna . Zalać wodą . Gotować przez 2 godziny . Grzyby namoczyć , zalać wodą i ugotować . Odcedzić ( wodę z gotowania wlać do kapusty ) . Grzyby drobno pokroić dodać do kapusty razem z suszonymi śliwkami . Wlać oliwę . Dusić kapustę przez następne 2 godziny . Zostawić w chłodzie do następnego dnia . Znów dusić 2 razy po 2 godziny . Doprawić pieprzem i miodem. Przez następny dzień podgrzewać kapustę codziennie 2 razy po ½ godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ladymoon
ladymoon 08.12.2011 21:12
uwielbiam
Anita21 07.10.2010 10:01
mniam, lubię takie dania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak